Energimontør-lærling Anine i Norge Rundt

Fra toppen av en kraftmast ble vår energimontør-lærling Anine Sæterlid Larsen intervjuet av programleder Hilde Zahl i Norge Rundt. Her kan du se sendingen som ble vist på NRK fredag 15. januar.

I BKK Nett jobber det over 300 energimontører. De jobber sent og tidlig hele året for å sikre en stabil strømforsyning ut til samfunnet. De kobler til nyanlegg, vedlikeholder eksisterende anlegg og rykker ut på kort varsel ved strømbrudd. Energimontøren er på en måte et usynlig yrke, men som har en svært viktig funksjon i samfunnet. Uten strøm stopper det meste.

Vi inviterte programleder Hilde Zahl i Norge Rundt til å være med ut i felten og se noe av det arbeidet energimontørene våre utfører i strømnettet.

BKK er en av Vestlandets største lærlingebedrifter for energimontører, og tar inn årlig mellom 10-15 lærlinger og følger disse frem til gjennomført fagbrev etter 2,5 års læretid.

I dette arbeidslaget fra BKK Nett deltok: Eirik Baldersheim og Tor Henrik Hellesund (energimontører) og Dennis Altinpinar og Anine Sæterlid Larsen (lærlinger).

Se hele Norge Rundt-sendingen her.

I løpet av hele sendingen er det 5 steder de snakker om energimontør og hva de gjør. Her ligger klippene om du vil spole deg fremover:

  1. Intro til energimontøryrket med borring av bolt i fjellet og informasjon om arbeidet som skal gjøres.
  2. Lær å klatre i master på en sikker måte.
  3. Borring av bolt i toppen av masten.
  4. Hvorfor bli energimontør og hva er det de gjør? Og er det flere jenter?
  5. Avslutning.