Personer fra Miljøpatruljen i BKK.  I 30 år har BKK tilbudt tilrettelagt arbeid til Miljøpatruljen.

30 år med Miljøpatruljen i BKK

2. mai feiret Miljøpatruljen 30 års jubileum i BKK! Hver dag hele året sørger Miljøpatruljen for at over 350 nettanlegg blir vedlikeholdt, slik at områdene rundt er ryddige og velstelte. Se film om Miljøpatruljen.

Miljøpatruljen ble stiftet 2. mai 1991, og er et tilrettelagt arbeidstilbud til en gruppe mennesker med særskilte behov og som ofte faller utenfor et normalt arbeidsliv. I Miljøpatruljen jobber Øyvind Tarlebø Bratshaug og Jørgen Myklestad Kristiansen. De blir ledet av motivator, gledesspreder og solide bauta Børge Sigurd Fiksdal i BKK Nett.

- Tilbudet til brukerne har i alle disse årene vært veldig fint. De får en jobb å komme til, de blir inkludert og kledd opp i arbeidstøy, og de er en del av BKK-familien. Jeg vil påstå at Miljøpatruljen er en eneste lang solskinnshistorie, sier Børge Sigurd Fiksdal, som har vært arbeidsleder de siste 25 årene.

Holder anleggene ryddige
BKK Nett har transformatorstasjoner og nettstasjoner spredt over et stort geografisk område, og Miljøpatruljen sørger for at områdene rundt over 350 nettanlegg er ryddige og velstelte. De fjerner søppel og ugress, klipper gress, kvister og beskjærer busker, og måker snø på vinterstid. I tillegg blir sluker og rister i bakken tømt hele året, slik at de ikke går tett.

Om Miljøpatruljen
I kjølvannet av HVPU-reformen på 80-tallet fikk den gang Bergen Lysverker henvendelse fra Bergen kommune om selskapet kunne etablere tilrettelagte arbeidsplasser for mennesker med særskilte behov. 2. mai 1991 ble Miljøpatruljen etablert av engasjerte ledere som ønsket å gi denne gruppen mennesker en meningsfull arbeidshverdag.

De første årene var Miljøpatruljen et kommunalt tiltak for personer med utviklingshemning. Etter en tid ble ansvaret overtatt av BKK Nett, og mange engasjerte ledere og kolleger i nettselskapet har i årenes løp bidratt, tilrettelagt og fulgt opp Miljøpatruljen. I april 1997 begynte Børge Sigurd Fiksdal som fast arbeidsleder for Miljøpatruljen. Det har vært en stabil gjeng som har jobbet i Miljøpatruljen, og to av brukerne har fått gullklokke etter 25 års innsats.

Se filmen om Miljøpatruljen: